Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, які спостерігали за встановленням результатів виборів у Боромлянській сільській територіальній виборчій комісії (Тростянецький район), зафіксували те, що ще до приїзду перших ДВК із протоколами, голова та члени комісії підписували пусті бланки протоколів.

sumy 19 12

Після того, як спостерігач ОПОРИ зафіксувала цей факт на відео та зробила голові ТВК зауваження, та, із кількома членами комісії, взяли ще не заповнені, але вже підписані протоколи і пішли в невідомому напрямку. Тим часом спостерігачі ОПОРИ повідомили про інцидент в поліцію.

Голова ТВК погодилася, що вони зробили помилку, підписуючи пусті протоколи. Члени комісії взяли чисті бланки і вже працювали з ними по мірі приїзду дільничних комісій.

Спостерігачі ОПОРИ пересвідчилися, що далі робота комісії проходить згідно з чинним законодавством.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90
пошта: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.