Порушення порядку видачі бюлетенів виборцям було зафіксовано відразу на кількох виборчих дільницях Сумської області.

18 12 sumy 43

На ДВК №590600 в селі Кіндратівка (Сумський район, Хотінська громада) члени комісії видавали бюлетені не відповідно до порядку, передбаченого виборчим законодавством.

Відповідно до ч. 7 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» два члени комісії мають надати право виборцю проголосувати, а саме один член ДВК перевіряє паспорт, а другий видає бюлетені. У Кіндратівській ДВК це робив один член комісії, що є порушенням виборчого законодавства.

Щодо цього факту спостерігач ОПОРИ звернувся до поліції.

Аналогічне порушення зафіксоване і в селищі Миколаївка, на виборчій дільниці №590014, розташованій по вул. Центральна, 4 (Миколаївська громада Білопільського району).

Тут також бюлетені виборцям видавала одна член комісії. На зауваження спостерігачів ОПОРИ вона відповіла, що є заступником голови комісії та може це робити. Спостерігачі роз’яснили членам ДВК законодавство та склали відповідний акт про порушення.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел.: +38 066305 51 90
пошта: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.