На виборчій дільниці №590237, яка розташована у с. Великий Прикіл Краснопільського району Сумської області (Миропільська громада), зафіксована видача бюлетенів без паспорта.

2а

У присутності спостерігачів бюлетені без паспорта отримали два виборці. Після зауваження, обидва показали паспорти і змогли проголосувати. Цікаво, що один з тих, хто хотів проголосувати без паспорта – дільничний інспектор поліції в цьому селі.

Відповідно до ч. 2 ст. 3 Закону України «Про місцеві вибори», документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах є лише паспорт громадянина України та тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Також у ч. 7 ст. 77 ЗУ «Про місцеві вибори» передбачено, що «При проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії за умови пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у частині другій статті 3 цього Закону, наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах (враховуючи відмітку в графі "Примітка" щодо постійної нездатності пересуватися самостійно або запису "Голосує за місцем перебування") надає виборцю список виборців для підпису».

Всього в селі 94 виборці.

Також спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що дільниця знаходиться в приміщенні без опалення. Члени комісії гріються двома маленькими обігрівачами.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел.: +38 066305 51 90
пошта: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль