10 січня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували у центрі Рівного білборди кандидата на посаду Президента України Андрія Садового без вихідних даних та звернулись до поліції з відповідною заявою про порушення правил ведення передвиборчої агітації.

Відповідно до Закону України «Про вибори Президента України», передвиборча агітація кандидата на посаду Президента, починаючи з наступного дня після його реєстрації, повинна мати вихідні дані та бути оплаченою з виборчого фонду кандидата.

Нагадаємо, лідер політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий зареєстрований кандидатом у Президенти України Постановою ЦВК №32 від 8 січня 2019 року.

news 10.01.2019 Rivnenshchyna kopy 1

Працівники патрульної поліції, які приїхали на виклик, прийняли заяву та передали її до Рівненського міського відділення поліції.

news 10.01.2019 Rivnenshchyna kopy 2

Відповідно до ч. 3  ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Згідно з ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, станом на 10 січня Центральна виборча комісія зареєструвала п’ять кандидатів на посаду Президента України: Ігоря Шевченко (самовисування), Андрія Садового (суб’єкт висування – «Об’єднання «Самопоміч»), Віталія Скоцика (самовисування), Валентина Наливайченка (суб’єкт висування – «Політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість») та Сергія Капліна (суб’єкт висування – Соціал-демократична партія).