17 грудня у сімейному клубі «Традиція» Громадянська мережа ОПОРА провела для маленьких рівнян «Урок енергозбереження».

Представники ОПОРИ грали з малечею у гру «Сортуй сміття правильно». Дітей навчали, чому важливо сортувати відходи та як це робити правильно. Батьки охоче їм допомагали та ділилися досвідом здачі макулатури, скла, металу чи пластику. Також обговорили важливість утилізації ртутних лампочок та батарейок. «Пам’ятаймо, що одна пальчикова батарейка може забруднити 400 літрів води чи 20 м2 землі», – поділилася мама одного з учасників заходу.

Дітлахам продемонстрували мультфільм «Добре світло», який пропагує використовувати енергозберігаючі лампочки. ОПОРІвці пояснили, чому важливо слідкувати за такими щоденними речами, як проста заміна ламп, та назвали інші поради, що допоможуть виховати з підростаючого покоління свідомого споживача енергоресурсів.

Насамкінець дітвора розмальовувала малюнки на енергозберігаючу тематику. Поруч із зображенням були цікаві написи для дітвори та їхніх батьків:

  • «Енергозберігаюча лампа економить електроенергію і служить довше, ніж звичайна лампа».
  • «Одна маленька батарейка може забруднити землю і воду на території, набагато більшій за саму батарейку».
  • «Відпрацьовані лампи і батарейки треба віднести у спеціально відведені місця».
  • «Від розбитої лампочки можуть хворіти люди і тварини».
  • «Відпрацьовані енергозберігаючі лампи, а також батарейки не можна викидати у смітник!»
  • «З енергозберігаючою лампою треба поводитись обережно, тому що вона містить пари ртуті».
  • «Батарейка – дрібничка, але без неї не працює багато іграшок і приладів. Подумайте, що ще у вашій домівці не може працювати без батарейки?».

17 12 16 01

«Діти змалку повинні розуміти прості речі, такі як важливість заміни ламп на енергозберігаючі; утилізація батарейок; раціональне поводження з енергетичними ресурсами. Батьки із задоволенням долучалися. Ми пояснюємо важливі речі в ігровій формі. Це круто і потрібно кожному», – прокоментувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел. 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.