13 грудня з ініціативи Рівненської обласної організації Аграрної партії України провели безкоштовне медичне обстеження жителів села Борбин Млинівського району. Днями така ж акція відбулася у селі П’яннє Млинівського району. Один із ініціаторів акції, як вказано на офіційному сайті партійної організації, —  кандидат на посаду голови Острожецької ОТГ, до якої входитимуть зазначені населені пункти.

Ці дії, переконані у Громадянській мережі ОПОРА, можна трактувати як такі, що мають ознаки непрямого підкупу виборців.

Цього вівторка, 13 грудня, за ініціативи Аграрної партії України було проведено медичне обстеження жителів села Бобрин, що на Млинівщині. Лікарі, які проводили обстеження селян, працюють у Рівненському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення (“чорнобильській лікарні”). Довіз виборців та обладнання забезпечила Аграрна партія. Усі послуги для селян були безкоштовними.

Нещодавно таку ж акцію провели у селі П’яннє Млинівського району. Про це на своїй офіційній веб-сторінці повідомила Аграрна партія. «За ініціативи голови Рівненської обласної партійної організації Юрія Супрунюка, заступника Голови Рівненської обласної партійної організації Аграрної партії України Подорожнього Юрія Анатолійовича, активного члена Аграрної партії в Млинівському районі — Пархомея Олега Васильовича в с. П’яннє (до перейменування — Радянське) в Млинівському районі Рівненської області було проведено проект «Медичне обстеження жителів села», —  йдеться у тексті.

Rivne Agrarna partiya

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, чинний голова Острожецької сільської ради, а нині ще й кандидат на посаду голови Острожецької ОТГ Олег Пархомей свою причетність до акцій спростував. Заступник голови Рівненської обласної партійної організації Аграрної партії України Юрій Подорожній також зазначив, що партія самостійно реалізовує поїздки. Він наголосив, що медичне обстеження є проектом партії, який впроваджується два роки поспіль по всій території Рівненської області і не пов'язаний із виборчим процесом.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року відбудуться перші вибори у Острожецькій ОТГ. До цієї громади входитимуть також села Борбин та П’яннє Млинівського району. Тому, на думку Громадянської мережі ОПОРА, дії місцевої організації Аграрної партії України у період передвиборного процесу можуть мати ознаки непрямого підкупу виборців. Зазначимо, що згідно з ч. 4 ст. 60 Закону України про «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів(крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 % розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.