У смт Млинові, що на Рівненщині, на будівлі автобусної станції спостерігачі ОПОРИ виявили агітаційний банер кандидата на посаду селищного голови Дмитра Левицького. Порушення зафіксували 14 грудня.

Всупереч вимогам Закону України «Про місцеві вибори» (п. 6 ч. 9 ст. 60), який забороняє розміщувати носії політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, банер із гаслом «За Млинівщину! За ЛЕВИЦЬКОГО!» і фото кандидата розмістили на будівлі автобусної станції.

rivne agitacia avtostancia

rivne agitacia avtostancia3

Спостерігачі ОПОРИ, щоб повідомити про порушення, звернулися до районного відділку поліції, де написали відповідну заяву. Поліцейські оперативно відреагували на повідомлення: взяли пояснення та відразу поїхали на автостанцію. Однак, коли правоохоронці прибули на місце, банера вже не було.

Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів дотримуватися законів і нагадує, що порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином — тягнуть за собою накладення штрафу від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами — розповсюджувачами реклами — тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області
тел. +38 096 918 7408,

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.