На виборчій дільниці № 560174 (с. Золочівка) спостерігач ОПОРИ зафіксував, як за 15 хвилин до завершення голосування члени виборчої комісії розливали спиртні напої.  

Коли спостерігач увійшов до приміщення, де перебували члени комісії, він побачив, як кандидат на посаду голови Беремельської сільської ради Віталій Грицюк розливає спиртне. Відтак представник ОПОРИ зробив присутнім зауваження. Слід додати, що в одному приміщенні з членами ДВК у цей момент перебував правоохоронець.

Трохи згодом спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію. Правоохоронці, прибувши на місце події, взяли пояснення у спостерігача.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що згідно зі ст. 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві (на робочих місцях, у приміщеннях і на території підприємств, установ, організацій) або перебування на роботі в нетверезому стані, — тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтесь:

Анатолій Бондарчук, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області

тел. +38 096 918 7408,

tolyabondarchuk@gmail.com

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.