До Дня Збройних сил України, 6 грудня, в селі Постійне Костопільського району кандидат на посаду голови Деражненської ОТГ Микола Призванський і депутат Рівненської обласної ради Ксенія Павловська (ВО «Батьківщина») вітали героїв АТО та вручали їм квіти і подарункові пакети.

news 09.12 Rivne Derazhne

Інформацію про це з відповідними фотографіями було розміщено на сторінці депутата Рівненської обласної ради Ксенії Павловської (ВО «Батьківщина») у Facebook 6 грудня.

Також цей факт спостерігачам ОПОРИ підтвердив Микола Призванський. За його словами, у пакетах був продовольчий набір. Свої дії кандидат пояснив тим, що місцева влада, всупереч своїм заявам, не привітала героїв зі святом, тож вони вирішили зробити це власними силами.

Громадянська ОПОРА наголошує, що згідно з ч. 4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Дії, що які суперечать цій нормі законодавства, можна трактувати як непрямий підкуп виборців.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області
тел. +38 096 918 7408,

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.