У Млинові в інтересах кандидата на посаду селищного голови Млинова Дмитра Левицького поширюють агітаційні матеріали, що мають ознаки прихованої реклами («джинси») та опубліковані без необхідного маркування.

Вдруге Млинівська районна газета «Гомін» (№49 (7989) від 1 грудня 2016 року) опублікувала матеріал в інтересах кандидата на посаду Млинівського селищного голови Дмитра Левицького (про першу публікацію з ознаками прихованої реклами цього кандидата ОПОРА повідомляла 28 листопада).

У статті, що має назву «Домарацький та Левицький – єдина команда», йдеться про те, що діючий «сільський голова Млинова Сергій Домарацький публічно підтримав на виборах голови об’єднаної громади – кандидата Дмитра Левицького», та пояснюються причини цього.

Проте матеріал, що був оприлюднений в інтересах кандидата, не містить жодного маркування, а значить, є «джинсою», тобто прихованою рекламою, замовним матеріалом, який видається за звичайний журналістський. 

Крім цього, 2 грудня з наметів кандидата поширювались інформаційні бюлетені «Наша громада» з ідентичною статтею – «Домарацький та Левицький – єдина команда», а також з  публікаціями «Як ми житимемо після об’єднання у Млинівську громаду?», «Чому я підтримую Левицького?» та іншими.

news 5.12 Rivne джинса2

news 5.12 Rivne джинса2 11

news 5.12 Rivne джинса2 2

news 5.12 Rivne джинса2 3

news 5.12 Rivne джинса2 4

Громадянська мережа ОПОРА акцентує увагу місцевих ЗМІ на тому, що згідно з ч. 8 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі. ОПОРА закликає кандидатів та представників їхніх політичних команд не маніпулювати громадською думкою і використовуючи чесні та законні методи боротьби за голоси виборців.

Водночас хочемо нагадати учасникам виборчого процесу, що передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для агітації коштів з інших джерел забороняється (ч. 6 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори»).

 

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтесь:

Анатолій Бондарчук, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області
тел. +38 096 918 7408,

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)