Висуванець від партії УКРОП одночасно подав до Деражненської сільської виборчої комісії документи для реєстрації його кандидатом в депутати та на посаду сільського голови, повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

На Рівненщині продовжується процес подачі документів для реєстрації кандидатів на посади сільських і селищних голів, а також кандидатів у депутати до перших виборів у об’єднаних територіальних громадах, що відбудуться 18 грудня 2016 року.

Один із потенційних кандидатів, висуванець політичної партії УКРОП Василь Кравчук 23 листопада подав до Деражненської ТВК документи для реєстрації його кандидатом в депутати та на посаду сільського голови одночасно.

Однак, згідно з ч. 4 ст. 35 Закону України «Про місцеві вибори», особа, яка висунута кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости, не може одночасно бути висунута у будь-яких інших одномандатних, єдиних одномандатних виборчих округах з будь-яких місцевих виборів.

Таким чином, керуючись цією нормою Закону, Деражненська ТВК має відмовити громадянину у реєстрації кандидатом. Водночас комісія може зв’язатися з ним та дати можливість обрати, як він хоче бути зареєстрованим – кандидатом на посаду сільського голови чи кандидатом у депутати.  

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до законодавства (ч. 9 ст. 41, ч. 4 ст. 42, ч. 4 ст. 43 Закону України «Про місцеві вибори»рішення про реєстрацію кандидата або про відмову в його реєстраціїтериторіальна виборча комісія має прийняти не пізніш як на третій день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі чи кандидата на посаду сільського голови, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування, тобто 24 листопада 2016 року.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області
тел. +38 096 918 7408,

Веб-сайт |Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.