Про те, як раціонально використовувати енергетичні ресурси в домашніх умовах, дізнались безробітні мешканці Рівного 6 вересня під час інформаційної зустрічі «Енергоефективність – крок до економії», яку провела Громадянська мережа ОПОРА.

Представники ОПОРИ назвали декілька простих порад, які допоможуть мешканцям заощаджувати воду, електропостачання та природній газ. Зокрема, рівняни довідались, як правильно поводитися з побутовими приладами.

«Купуйте побутову техніку та електроніку з низьким енергоспоживанням – класу А та А++. Такі прилади використовують у 2-3 рази менше електроенергії», – поділилась представниця Громадянської мережі ОПОРА Олена Чудінович.

06 09 16 04

Крім цього, корисними будуть і такі поради:

  • прати речі при низькій температурі (30-40˚С) і повністю завантажувати пральну машину;
  • вимикати побутові прилади з розетки, аби електроенергія не витрачалася дарма;
  • використовувати спеціальні насадки (розсіювачі) на крани, щоб зменшити кількість спожитої води;
  • при митті посуду закривати раковину пробкою;
  • встановити тепловідбивні екрани за батареєю, щоб підвищити температуру повітря у кімнаті;
  • не закривати радіатори та батареї меблями чи одягом, щоб тепло краще потрапляло до кімнати.

Учасники інформаційної зустрічі також навчилися правильно поводитись із небезпечним сміттям. А на завершення заходу представники ОПОРИ наголосили на тому, що для впровадження енергоефективних заходів доцільно залучити кошти з державного та місцевого бюджетів.

Присутні також отримали брошури «Економія енергії у вашому будинку – це ваш особистий внесок у зміцнення енергетичної безпеки України», підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.