У суботу, 19 березня, з 20:30 до 21:30 активні мешканці Рівного долучились до всесвітньої акції «Година Землі», метою якої є привернення уваги до екологічних проблем планети.

Представники громадськості також долучилися до акції та допомогли рівнянам з користю провести час без електрики та гаджетів. Так, активісти «Екоклубу», Громадянської мережі ОПОРА та «Зеленьки» продемонстрували, що годину у темряві можна провести весело та цікаво.

Історію «Години Землі» розповіла організатор заходу Олеся Бордюк. «Вперше така подія була проведена у 2007 році Всесвітнім фондом природи Австралії. Тоді більше 2 мільйонів жителів Сіднея одночасно вимкнули світло на одну годину, що зменшило енерговитрати міста за цей час на 10,2%. Цей вчинок привернув увагу людей у всьому світі на проблеми боротьби зі зміною клімату», – наголосила пані Олеся.

21 03 16 03

Учасники події могли на собі відчути мистецтво люмінофор-боді-арту. «Порошок люмінофору, який набирає світла вдень і потім випромінює сяйво у темряві, – стане тим таємним інгредієнтом, що допоможе перетворити звичайний боді-арт на справжню магію», – акцентувала майстриня – представниця місцевої ініціативи «Зеленька» Марічка Сидорук.

Активісти ОПОРИ виготовляли з рівнянами сучасні свічки. Такий майстер-клас містив також елементи рециклінгу – вторинної переробки відходів. Так, для виготовлення нової свічки знадобились старі свічки та воскові олівці, які б додавали забарвлення.

«Усього за годину без світла ми не тільки привертаємо увагу до екологічних проблем, ми також прагнемо показати, що заощаджувати ресурси – просто та весело», – прокоментувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія.

Крім цього, кожен учасник заходу міг виготовити медову свічку або ж спробувати себе актором у театрі тіней.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.