17 листопада відбулася прес-конференцію Володимира Хомка, який переміг виборів міського голови Рівного зі штабомпартії «Блоку Петра Порошенка», яка виступила на його підтримку перед другим туром виборів. Мер подякував керівнику рівненської міської організації БПП за підтримку й заявив, що налаштований на тісну співпрацю з БПП «Солідарність», як найбільшою франкцією Рівнеради.

Керівник рівненської міської організації партії «Блоку Петра Порошенка» Олексій Муляренко, в свою чергу, привітав Володимира Хомка з перемогою.Депутат відзначив, що у БПП вирішили підтримати кандидатуру Володимира Хомка, коли побачили результат першого туру, де кандидат отримав високий результат – майже 39%.

news 17.11 Rivne Homko

В ході прес-конференції Володимир Хомко зазначив, що зараз тривають його консультації з політичними силами, що пройшли до Рівненської міської ради. «Поки не було офіційних результатів, я не хотів ніяких перемовин вести. Бо скажуть, що я ще не мер, а уже про щось домовляюсь», - розповів Володимир Хомко.

Про те, з якими саме політичними силами, окрім «БПП», Володимир Хомко не уточнив.

Володимир Хомко зазначив, що предметом консультацій є, зокрема, кандидатура майбутнього секретаря Рівнеради. «Пропозиції висунули декілька кандидатів. Це буде предмет компромісу. Мені важливо, щоб кандидат був грамотний, конструктивний і мав досвід роботи. Як одного з кандидатів ми розглядаємо Олексія Муляренка. Для того, щоб його затвердити кандидатуру секретаря треба, щоб була більшість, а більшість – це три політичні сили. Ось це і буде зараз предметом перемовин. Є ще чотири кандидати, які також себе бачать на цій посаді. Хоча очевидно, що шансів більше у того, у кого більша політична сила.», - наголосив пан Володимир.

Нагадаємо, за результатами другого туру перемогу здобув Володимир Хомко з результатом 64,21%, а його конкурент Дмитро Якимець (партія ВО «Громадський контроль») - 32,15%.

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області
+380969187408
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.