На двох ДВК Машівської ОТГ були зафіксовані агітаційні матеріали двох з шести кандидатів на посаду селищного голови Машівської селищної територіальної громади. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

На ДВК №530533 та ДВК №530532 були зафіксовані друковані агітаційні матеріали кандидатів на посаду селищного голови Машівської селищної територіальної громади Сергія Туменка (ВО «Батьківщина») та Юрія Рибака (самовисування). На зауваження члени дільничної виборчої комісії забрали агітаційні листівки з приміщення ДВК.

24 12 2017 Poltava agitacia na DVK

24 12 2017 Poltava agitacia na DVK 2

Членам виборчої комісії забороняється брати участь у передвиборній агітації згідно з пунктом 5 частини 1 статті 60 Закону України "Про місцеві вибори".

Згідно з частиною 11 статті 60 Закону України "Про місцеві вибори" передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці, що передує дню голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Згідно з частиною 12 цієї ж статті з часу припинення передвиборної агітації відповідно до цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за кандидатів на відповідних місцевих виборах або публічна оцінка діяльності цих кандидатів.

За агітацію в день голосування статтею 212-10  КУпАП передбачена адміністративна відповідальність.

Зазначимо, що за крісло Машівського селищного голови борються відразу шість кандидатів. 

Відзначимо, у Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія». У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів звертайтеся – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Дар’я Черкашина

координаторка громадського спостереження у Полтавській області

тел.: 099 674 45 65

email: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)