Кандидат у депутати Затішанскої об'єднаної громади Тетяна Кошелєва подала позов до суду щодо дій ДВК №510897 у день голосування. Про це спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА повідомила голова Затишанської селищної виборчої комісії.

За словами голови Затишанської селищної виборчої комісії Ольга Бойко, їй зателефонували з суду та попередили, що вона має чекати повістку й що протягом двох днів їй повідомлять про рішення. Через це оголошення результатів виборів відкладається.

Кандидат у своїй позовній заяві вказала, що член комісії, яка видавала бюлетені, замість бюлетеня для 9 округу, по якому балотувалася Тетяна Кошелєва, видала трьом виборцям бюлетені 11 округу. І це, на думку кандидата, вплинуло на результат виборів – Тетяна Кошелєва не набрала потрібної кількості голосів для перемоги.

Бюлетені всіх округів були одного кольору, що і стало причиною такої помилки, крім неуважності самої члена комісії, яка видала неправильні бюлетені. Тетяна Кошелєва в день голосування подала акт про порушення до ДВК, який був розглянутий на початку засідання з підрахунку голосів.

Нагадаємо, жителі Затишанської об'єднаної територіальної громади на перших виборах, що відбулися 11 грудня, обирали голову та депутатів селищної ради. Проголосувати на вибори прийшли 1 868 виборців, що становить трохи більше 50% від загальної кількості виборців у громаді. Порушень, які могли б вплинути на результати волевиявлення членів Затишанської громади, громадські спостерігачі не зафіксували.

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Одещини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.