Територіальні виборчі комісії завершили реєстрацію кандидатів у депутати та голови рад у Коноплянській та Ширяївській об'єднаних громадах, де вибори відбудуться 18 грудня. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА проаналізували списки зареєстрованих кандидатів.

Своє бажання очолити Ширяївську об'єднану територіальну громаду Ширяївського району висловили 7 кандидатів, з них двоє – самовисуванці: чинна голова селищної ради Юлія Шаповалова (1966 р.н) та Іван Чернологов (1965 р.н). Крім того, кандидатами зареєстровані представник від Аграрної партії Степан Дамаскін (1958 р.н), представник від «БПП «Солідарність» Віктор Полюганіч (1989 р.н.), представник від ВО «Батьківщина» Валерій Бень (1964 р.н.), представник від партії «Наш край» Валентин Манжос (1962 р.н.) і представниця від Об’єднання «Самопоміч» Оксана Батченко (1977 р.н.).

Крім того, у місцевій раді на 26 мандатів претендують 143 людини: 14 самовисуванців, 2 кандидати від «Народного фронту», 4 - від Об’єднання «Самопоміч», 5 - від партії УКРОП, 26 - від «Нашого краю», 25 - від Аграрної партії України, 26 - від «БПП Солідарність», 19 - від «Опозиційного блоку», 22 - від ВО «Батьківщина».

У той же час бажання очолити Коноплянську об'єднану громаду Іванівського району висловили 5 кандидатів: чинний голова Коноплянської сільради Олександр Волошин (самовисуванець), вчителька Марина Бажеску (Аграрна партія України), директор школи Світлана Козак (ВО «Батьківщина»), фермер Микола Погребняк («Народний фронт») і кандидат, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною Дора Станкова (самовисуванка).

Кандидатами в депутати Коноплянської об'єднаної громади на 22 мандати були зареєстровані 73 особи. З них 16 є самовисуванцями, троє - від «Народного фронту», 22 - від ВО «Батьківщина», 22 - від Аграрної партії України, 10 - від «Опозиційного блоку».

Як ми вже повідомляли раніше, в Затишанській ОТГ, де вибори відбудуться 11 грудня, зареєструвалось 89 кандидатів у депутати і четверо претендентів на посаду глави громади.

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Одещини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.