Районні територіальні виборчі комісії Одещини утворили міські, сільські та селищні виборчі комісії вчасно. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області.

Перші вибори голів об'єднаних територіальних громад та депутатів місцевих рад на Одещині  розпочнуться 11 грудня в Затишанській ОТГ, а вже 18 грудня відбудуться вибори в Коноплянській і Ширяївській громадах. Відповідно до ч. 6 ст. 22 ЗУ «Про місцеві вибори», районні територіальні виборчі комісії формують склад міських, сільських, селищних територіальних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за 42 дні до дня виборів.

Так, Затишанська селищна виборча комісія Захарівського району була утворена в кількості 17 осіб, які включені до складу без жеребкування. Очолює виборчу комісію представник «Опозиційного блоку», заступником обрано представника партії «Наш край», секретарем – «Батьківщини». Таким чином, по три представники до складу комісії подали «БПП «Солідарність», «Батьківщина», «Опозиційний блок», Радикальна партія, «Народний фронт», по одному – «Наш край» та Аграрна партія України.

Коноплянська сільська виборча комісія Іванівського району була утворена в складі 9 осіб, які були призначені без жеребкування. Головою виборчої комісії став представник «Опозиційного блоку», заступником – «Батьківщини», секретарем – «Народного фронту». Таким чином, до складу сільської виборчої комісії увійшли по три представники «Опозиційного блоку» і «Народного фронту», два від «Батьківщини» і один від Аграрної партії України.

Ширяївська селищна виборча комісія Ширяївського району була утворена в кількості 18 осіб. Оскільки партії подали 19 кандидатур, члени комісії були визначені шляхом жеребкування. Головою став представник «Народного фронту», заступником – «Батьківщини», секретарем обрано представника Радикальної партії. За результатами призначення членів виборчої комісії по три особи представляють партії «БПП «Солідарність», «Опозиційний блок», «Народний фронт» і Об’єднання «Самопоміч», по дві особи – Радикальну партію та «Батьківщину», по одному представнику є у партії «Наш край» та Аграрної партії України.

Згідно з ч. 1 ст. 22 ЗУ «Про місцеві вибори», склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями місцевих організацій партій у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб.

Нагадуємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Одещини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.