Затишанська селищна виборча комісія вже зареєструвала 89 кандидатів у депутати об'єднаної територіальної громади. Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА проаналізували партійну приналежність зареєстрованих кандидатів.

Станом на 18 листопада, Затишанська селищна виборча комісія Захарівського району зареєструвала 89 кандидатів у депутати. Як повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, 29 кандидатів є самовисуванцями, 13 осіб балотуються від Аграрної партії України, 10 осіб – від партії «Наш край», 15 – від «БПП «Солідарність», 8 – від партії «Народний фронт», 14 – від ВО «Батьківщина».

Варто зазначити, що всього до цієї сільської ради будуть обрані 22 депутати. Адже згідно з ч. 3 ст. 16 ЗУ «Про місцеві вибори» загальний склад (кількість депутатів) місцевої ради становить при чисельності виборців від 3 тисяч до 5 тисяч осіб – 22 депутати.

У той же час на посаду голови Затишанської об'єднаної територіальної громади наразі зареєстровано четверо кандидатів. Серед них: висуванець від партії «Батьківщина», чинний селищний голова Геннадій Топольницький, та решта самовисуванців, співробітник правоохоронних органів Андрій Бабенко, начальник Затишанського комунального підприємства Сергій Шарабарін та екс-голова Фрунзівської районної адміністрації Павло Шестопалюк.

Як вже повідомлялось раніше, перші вибори в Затишанській об'єднаній територіальній громаді відбудуться 11 грудня. Пізніше, 18 грудня, вибори пройдуть у Ширяївській ОТГ Ширяївського району та Коноплянській ОТГ Іванівського району.

Нагадуємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Одещини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44  (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.