80% кандидатів у депутати на перших виборах в об’єднані територіальні громади Миколаївщини висунуто місцевими організаціями партій. Про це свідчить аналіз спостерігачами ОПОРИ кандидатів, прізвища яких уже внесені у текст виборчого бюлетеня.

Всього 633 кандидати у депутати внесені у виборчі бюлетені на перших виборах по семи громадах Миколаївщини. З них 510 висунуто районними організаціями партій, що складає 80% від усіх кандидатів.

Якщо проаналізувати в розрізі громад, де проходитимуть вибори 24 грудня 2017 року, то найбільш активно партії висували в Широківській та Володимирівській ОТГ, де зареєстровано всього 1 кандидата-самовисуванця в Широківській громаді та 6 самовисуванців у Володимирівській громаді.

Серед суб’єктів подання найбільшу частку з усіх зареєстрованих мають самовисуванці – 19,5%. З політичних партій найбільшу кількість зареєстрованих кандидатів має «Батьківщина» – 117 або 18,5%. Також досить активно висували кандидатів місцеві організації партій «Наш край» (17%), Аграрної партії (17%) та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (15 %). Найменше зареєстрували кандидатів в депутати "Опозиційний блок"  (1%) та Народний Рух України (0,3%).

график

«Можна відзначити, що за останній рік активізувалась робота партій щодо виборчого процесу в громадах. До відома, на перших виборах в 19 ОТГ, які проходили у грудні 2016 року, тільки 40% кандидатів в депутати було висунуто партіями, інші були самовисуванцями», – зазначив представник громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Миколаївській області.

Нагадаємо, що на Миколаївщині проходить виборчий процес у семи об’єднаних громадах: Березанська селищна ОТГ, Казанківська селищна ОТГ, Арбузинська селищна ОТГ, Радсадівська сільська ОТГ, Широківська сільська ОТГ, Прибузька сільська ОТГ та Володимирівська сільська ОТГ.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)