У Львові спостерігачі ОПОРИ відзначають в цілому вчасну та добре організовану діяльність членів дільничних виборчих комісій.

Єдиний інцидент  на ДВК, де присутні спостерігачі ОПОРИ, зафіксовано на дільниці №462098 (Інститут банківської справи). Там недосвідчене керівництво виборчої комісії допустило низку процедурних порушень під час підготовчого засідання: не вели протокол; після відкриття сейфу, де зберігалися виборчі бюлетені, не оголошено загальну кількість виборців, кількість виборців у витягу та кількість отриманих ДВК бюлетенів, а також скільки бюлетенів роздано членам ДВК. Член комісії за це не підписалися на підготовчому засіданні перед початком голосування. Цю інформацію голова ДВК оголосив лише за 5 хв. до початку голосування і лише на прохання спостерігача. Інформацію голова комісії зачитав з власного записника, а не протоколу, бо його, як уже зазначалося, не вели. Витяг зі списку виборців для голосування на дому секретар виборчої комісії  готував безпосередньо під час ранкового засідання, що суперечить нормам статті 77 ЗУ «Про місцеві вибори».

Деякі члени комісії також почали завчасно розписуватися у талонах на бюлетенях. Наразі голосування відбувається відповідно до процедур.

За коментарями звертайтеся:
Офіс Громадянської мережі ОПОРА у Львові – 032 254 61 63.
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android