В смт Біловодськ Луганської області в день голосування спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, що на  виборчій дільниці  № 440038 знаходиться стороння особа – народний депутат України Сергій Шахов,  який не є суб’єктом виборчого процесу на виборах у цій громаді.

До того ж, народний депутат дає вказівки дільничним виборчим комісіям щодо їхньої роботи. По даному факту було складено акт про порушення.

Нагадаємо, що у частині 9 статті 27 Закону України “Про місцеві вибори”  передбачено перелік осіб, що мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії, у приміщеннях виборчої дільниці. Перебування інших осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні комісії під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування не дозволяється.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Максим Данильченко,

довготерміновий спостерігач за виборами у Луганській області

тел.: 0990649654

email: opora-lug@ukr.net

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)