У Нижньодуванській об’єднаній територіальній громаді на Луганщині кандидат-самовисуванець Віталій Стешенко на посаду селищного голови Віталій Стешенко розмістив свої агітаційні матеріали у заборонених місцях.

Згідно з частиною 4 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування.

«Спочатку Віталій Стешенко розвісив свій агітаційний матеріал на електричних стовбах, ми йому повідомили, що за це є порушення закону та за це накладається великий штраф, після цього він відразу позривав свої плакати. Звісно, ми також з ним терміново поспілкуємось з приводу необхідності зриву таких матеріалів з дерев», - зазначив спостерігачам ОПОРИ Андрій Крикунов, голова Нижньодуванської селищної ТВК.

News Luganska oblast 261017 Luganshana kandidat rozmistiv svoi agitaciini materiali u zaboronenih mischyah

Слід зазначити, що кандидат надав примірники своєї агітаційної продукції до селищної виборчої комісії. Також він поки є єдиним кандидатом, який відкрив виборчий фонд у цій ОТГ, однак не подав до 23 жовтня проміжний фінансовий звіт за період з дня відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду до десятого дня до дня голосування, як того вимагає абзац другий частини четвертої статті 71 ЗУ «Про місцеві вибори».  

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Максим Данильченко,

довготерміновий спостерігач за виборами у Луганській області

тел.: 0990649654

email: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)