Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують незначні порушення виборчого процесу на виборах у Чмирівській ОТГ Луганської області.

Зокрема, на ДВК №440593 (с. Чмирівка) виборець хотів проголосувати без паспорта. Після зауваження спостерігачів та членів комісії та короткої словесної суперечки він змушений був йти по документ додому.

На тій же дільниці двоє виборців хотіли разом зайти в кабінку, проте після зауваження спостерігачів пішли у різні.

На іншій дільниці, ДВК №440572, скринька для голосування за місцем перебування стояла боком, що зафіксували спостерігачі ОПОРИ.

Згідно з ч. 6 ст. 77 ЗУ «Про місцеві вибори» «Після пломбування або опечатування останньої виборчої скриньки і вкидання до неї контрольного листа та встановлення стаціонарних (великих) виборчих скриньок на відведені для них місця приміщення для голосування вважається готовим до проведення голосування. Переносні (малі) виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування отворами для виборчих бюлетенів униз у полі зору членів виборчої комісії та інших осіб, присутніх у приміщенні для голосування під час голосування відповідно до вимог цього Закону».

Порушення після зауваження було усунуто.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.