2 грудня кандидат на посаду голову Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади Сергій Войтенко (самовисування) проводив чергову зустріч з виборцями.

debaty1

Зустріч проходила на в селі Чмирівка на вулиці Шкільній, котра включена до виборчого округу №12 згідно з Постановою №2 Чмирівської сільської ТВК. На зустрічі були присутні 24 особи. Слід відзначити, що на зустрічі були також присутні кандидат в депутати по ВО №12 Олена Чишкала (самовисування) і кандидат на посаду голови Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади Тетяна Лапта (самовисування).

Розпочав зустріч Сергій Войтенко зі звітування одного року його роботи на посаді Чмирівського сільського голови та перерахував переваги процедури створення Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади, як окремої адміністративно-територіальної одиниці від Старобільського району і недоліки для мешканців Чмирівки у випадку входження даного села в склад Старобільської міської територіальної об’єднаної громади в перспективі.

Стосовно виборів до Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади кандидат Сергій Войтенко закликав мешканців підтримати на виборах кандидатів, які є мешканцями села Чмирівка: «…Ось ви вибираєте депутата. Вона ось тут живе у вас (прим. автора в цей момент кандидат Олена Чишкала підіймає руку) Якщо висувається кандидат зі Старобільська або зі Сватового на ваш округ, то де ви будете його шукати? Зараз треба буде оформляти субсидію, треба акт обслідування, характеристику… Я ще раз вам кажу, щоб ви прийшли на вибори. Проголосували. Зробили правильний вибір. То що ходять обіцяють вам багато. Ви ж дорослі люди. Щоб щось зробити, треба…».

Після чого Сергій Войтенко перерахував кандидатів на посаду голови Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади та відзначив, що інших кандидатів в депутати надіслали зірвати вибори.

Крім того, на зустрічі з виборцями між кандидатами Сергієм Войтенком і Тетяною Лаптою виникли дебати. Так, Тетяна Лапта поставила питання Сергію Войтенку щодо підвищення земельного податку на паї до 500 гривень та продемонструвала йому пояснення на запит стосовно використання зібраних коштів, де говориться що ці гроші пішли на створення об’єднаної громади. Сергій Войтенко відповів, що для фізичних осіб податок складає 500 гривень, а для фермерів – 1000 гривень. Сергій Войтенко також зазначив, що зібрані кошти використали для проведення ремонту сільського будинку культури, дитячого садочку та інші державні установи в селі Чмирівка. Тетяна Лапта відзначила, що на школу було виділено фінансову допомогу в сумі 440 тисяч гривень, але Сергій Войтенко не підтвердив таку інформацію. Крім того, Тетяна Лапта порекомендувала Сергію Войтенку, щоб він та депутати звернулись до Благодійного Фонду «Милосердя» з метою видачі допомоги для соціально-залежних категорій громадян хоча б раз у рік. Сергій Войтенко відповів, щоб Тетяна Лапта зверталась сама в цей Благодійний Фонд. Тетяна Лапта продовжила свою промову про обов’язки депутатів знати положення справ в кожній родині села. Також кандидат Тетяна Лапта задала питання про розмір заробітної плати Сергія Войтенка на посаді Чмирівського сільського голови. Сергій Войтенко відповів, що його заробітна плата складає 4000 гривень. Тетяна Лапта попросила уточнити суму заробітної плати за рішенням сесії сільської ради, на що Сергій Войтенко відповів що сума зарплати була встановлена Постановою Кабінету Міністрів. Наприкінці зустрічі з Сергієм Войтенком мешканці поскаржились на роботу працівника Чмирівської сільської ради Олени Ярченко та попросили вплинути на цю ситуацію. Після чого кандидат на посаду голови Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади Сергій Войтенко та кандидат в депутати Олена Чишкала (самовисування) покинули зустріч з виборцями.

Наприкінці зустрічі кандидат на посаду голови Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади Тетяна Лапта зачитала для мешканців власну передвиборчу програму, після чого зустріч було завершено.

Автор відео: спостерігач Громадянської мережі ОПОРА Володимир Смоляков

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.