На перших виборах у шести об'єднаних територіальних громадах Кіровоградської області до місцевих рад балотуватимуться 413 чоловіків та 318 жінок. Гендерний аспект у списках кандидатів у депутати проаналізували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Найбільш незбалансованими за гендерною ознакою є списки партій «Громадський рух «Народний контроль», «Громадянська позиція» та УКРОП. З-поміж кандидатів у депутати від цих політичних сил 100%, 85% і 72% чоловіків  та 0%, 15% і 28% жінок відповідно.

Від 62 до 52 відсотків чоловіків кандидатами висунули партії «Наш край», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина, Аграрна партія України, Партія пенсіонерів України та ВО «Свобода».

Однакова кількість жінок і чоловіків стали кандидатами від партій Народний Рух України та «Народний фронт».

Більше жінок, ніж чоловіків у списках таких партій, як «Об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка та «Опозиційний блок»:  52, 64 та 68 відсотки відповідно.

Серед кандидатів-самовисуванців 53% чоловіків та 47% жінок.

Щодо кандидатів на посади голів місцевих рад, то серед них 62% чоловіків та 38% жінок. Але, наприклад, у Катеринівській ОТГ кандидатами на сільського голову є тільки жінки, а кандидатами на посади голів Помічнянської та Компаніївської ОТГ є лише чоловіки.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів(044) 591-44-44(вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.