Голова дільничної виборчої комісії №350289 у селі Соколівське Вартан Саркісов відмовився випускати офіційних спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА з приміщення дільниці.

Так, після підрахунку голосів спостерігачі вирішили покинути виборчу дільницю, однак члени комісії їх не випустили. За словами голови комісії, до початку процедури транспортування бюлетенів до ТВК ніхто не має виходити з приміщення. Однак норми закону, яка б регламентувала такі дії, він навести не зміг. Спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію, оскільки присутні на дільниці правоохоронці ніяк не реагували на порушення.

Тим часом, до голови ДВК подзвонила голова Соколівської СВК Ольга Тимофєєва, яка пояснила, що дії Саркісова неправомірні, однак той ніяк на це не відреагував.

sarkisov kirov

Представники поліції прибули лише через три години після виклику. Також на місце прибула голова СВК, після чого голова ДВК відчинив двері дільниці і випустив спостерігачів та кандидатів.

Відзначимо, що частина 2 статті 79 Закону України передбачає, що засідання дільничної виборчої комісії починається відразу після закінчення голосування, проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання відповідних протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з усіх місцевих виборів та по всіх виборчих округах, в яких проводилося голосування на виборчій дільниці, відповідно до вимог, передбачених цим Законом.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.