На ранковому засіданні на дільниці №350289 у селі Соколівське спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА не дали можливість підписати контрольний листок, який поміщають у виборчу скриню перед початком голосування.

Відповідно до абзацу першого частини 6 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» голова дільничної виборчої комісії перед початком голосування надає для огляду членам дільничної виборчої комісії, особам, яким цим Законом надано право бути присутніми на засіданні дільничної виборчої комісії, всі наявні виборчі скриньки. Виборчі скриньки після огляду пломбуються або опечатуються печаткою дільничної виборчої комісії. У кожну виборчу скриньку, що використовується для голосування на виборчій дільниці, опускається контрольний лист, в якому зазначені номер виборчої дільниці, час його вкидання у виборчу скриньку, прізвища голови, заступника голови, секретаря та інших членів дільничної виборчої комісії, присутніх при цьому осіб, яким надано право бути присутніми на засіданні дільничної виборчої комісії відповідно до частини дев’ятої статті 27 цього Закону. Контрольний лист підписується зазначеними особами. Їх підписи засвідчуються печаткою цієї дільничної виборчої комісії. На контрольному листі може бути зазначено про відмову присутньої на засіданні виборчої комісії особи підписатися на контрольному листі.

Крім того, на цій дільниці не вели протокол ранкового засідання. На зауваження спостерігача ОПОРИ, голова комісії Вартан Саркісов відповів, що комісія веде чернетку, і потім його перепишуть.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.