У Кіровоградській області виборчі комісії визначили межі округів на вибори, що відбудуться в об’єднаних громадах 18 грудня. Всього сформовано 36 виборчих округів у двох громадах.

Великоандрусівська територіальна виборча комісія сформувала 14 округів, у найменшому з яких зареєстрований 91 виборець, у найбільшому – 280 виборців.  Соколівська територіальна виборча комісія визначила межі 22 округів, у найменшому з яких проживає 145 виборців, у найбільшому – 292.

krop 19.11 foto2

Орієнтовна середня кількість виборців у одномандатних виборчих округах на території села, селища визначається відповідною територіальною виборчою комісією на підставі відомостей Державного реєстру виборців про кількість виборців, які проживають на території відповідного села, селища, що подаються органом ведення Державного реєстру виборців до відповідної територіальної виборчої комісії не пізніш як за 40 днів до дня виборів.

На сьогодні члени Великоандрусівської та Соколівської ТВК приймають заяви на реєстрацію кандидатів у депутати та на посаду сільських голів. Подання про реєстрацію кандидатів в комісіях прийматимуть до 23 листопада включно.

Зазначимо, що відповідно до ч. 1 ст. 35 Закону України «Про місцеві вибори» висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости розпочинається за 34 дні до дня голосування та відповідно до ч. 4 ст. 43 Закону територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости та доданих до неї необхідних документів, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидата або про відмову в його реєстрації.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.