Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Київській області 16 січня зафіксували зовнішню рекламу кандидатів у Президенти, яка розміщена з ймовірним  порушенням виборчого законодавства, зокрема  – 4 білборди без вихідних даних  кандидата  у Президенти Анатолія Гриценка та 1 – Євгенія Мураєва.

16 січня спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували білборди без зазначених даних, передбачених  ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України» офіційно зареєстрованого кандидата Анатолія Гриценка – у Обухові та Софіївській Борщагівці.

17 01 19 bordy Grycenko Obuhuiv Kyivska 1

17 01 19 bordy Grycenko Borshchagivka Kyivska 1

В Обухові спостерігачі також зафіксували білборд кандидата у Президенти Євгенія Мураєва без вихідних даних.

17 01 19 bordy Murayev Obuhuiv Kyivska

Крім того, у Вишгороді та Обухові розміщені білборди кандидата у президенти Андрія Садового без маркування, передбаченого ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України».

17 01 19 bordy Sadovuy Vyshgorod Kyivska

Зазначимо, що білборди цього кандидата, розміщені з ймовірним порушенням виборчого законодавства, представники  Громадянської мережі ОПОРА фіксували і раніше.

У всіх зазначених випадках   спостерігачі викликали поліцію та написали заяви про ймовірне адміністративне правопорушення за ст. 212_13 КУпАП до правоохоронних органів.

«Подібні порушення наразі ми продовжуємо фіксувати по всій Київській області. Незважаючи на те, що більшість цієї реклами була розміщена зазначеними кандидатами до їхньої офіційної реєстрації в ЦВК, тепер всі повинні мати рівні умови для ведення агітації. Зокрема – вона повинна відповідати вимогам виборчого  законодавства щодо маркування  і фінансуватись з виборчого фонду кандидата» - зазначає координатор Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області.

Нагадаємо, відповідно до ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів. А згідно з ч. 16 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента України» виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів забороняється.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)