Згідно з протоколом про результати голосування за Ганнадія Дикого, кандидата від «Самопоміч», проголосувало 36697 білоцерківців, тоді як його конкурент Костянтин Єфименко (самовисуванець) набрав 23791 голосів. 

У першому турі кандидат від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» набрав меншу кількість голосів, аніж його суперник. Однак вже в другому турі переміг.

Результати екзит-полів, які проводили Всеукраїнська громадська організація «Передові правові ініціативи» показували перемогу Єфименка з результатом 55,75%. Однак Костянтин Єфименко через півтори години після завершення голосування на дільницях сам визнав свою поразку, про що написав на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі facebook.

Не обійшлося на засіданні ТВК без інцидентів. Перед тим, як проголосувати за прийняття остаточного протоколу про голосування, частина членів комісії зажадала вибачення в голови Білоцерківської міської виборчої комісії Геннадія Кукси за нібито «хамську поведінку».

Нагадаємо, напередодні ввечері робота ТВК була заблокована тому, що ті самі члени ТВК відмовлялися працювати під камерами, які встановив голова комісії, як він сам каже «задля відкритості процесу».

Сьогодні ті самі члени комісії понад годину відмовлялися приймати остаточний протокол «до вибачення голови комісії».

Врешті, комісія встановила, що найбільшу кількість голосів набрав Геннадій Дикий.

За коментарями звертайтеся:

Аліна Брезіцька,

координатор виборчих програм

Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області

063 685 95 28

[email protected]

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

 Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.