На виборчій дільниці №260641, що у с. Креховичі Рожнятівського району (Брошнів-Осадська селищна громада), дочка намагалася проголосувати за матір на підставі нотаріально завіреного доручення від останньої.

У дорученні було зазначено, що дочка має право представляти інтереси матері у всіх державних установах. Через нерозуміння членами ДВК принципу прямого виборчого права виборець бюлетені отримала. Проте після зауважень спостерігачів ОПОРИ повернула їх невикористаними. За словами голови ДВК, ці бюлетені будуть погашені.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що принцип прямого виборчого права передбачає, що голосування виборцем здійснюється особисто, тобто делегування власного права голосу іншим особам неможливе.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Остап Матківський,
координатор громадського спостереження/довготерміновий спостерігач за виборами у Івано-Франківській області
тел.: 093 32 53 192, 098 82 75 061
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.