З моменту набуття повноважень (листопад 2014 року) і станом на кінець жовтня 2016 року, народні депутати України, що обрані у одномандатних виборчих округах Івано-Франківської області, 420 разів виступали ініціаторами законопроектів і проектів постанов. У 4% законотворчих ініціатив, які зареєстровані івано-франківськими депутатами, виявлені корупціогенні фактори, у 56% законотворчих ініціатив не виявлено корупціогенних факторів, водночас щодо 40% законотворчих ініціатив Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції експертизи не проводив.

08 11 corruption

Найбільше корупціогенних факторів Комітет з питань запобігання і протидії корупції виявив у законотворчих ініціативах Михайла Довбенка – 9 законотворчих ініціатив, у 33 законотворчих ініціативах не виявлено корупціогенних факторів і щодо 25 експертиза не проводилась.

Корупціогенні фактори профільний комітет Верховної Ради виявив також у 4 з 60 законотворчих ініціатив Юрія Солов’я, у 33 законотворчих ініціативах за висновками Комітету корупціогенні фактори відсутні і щодо 23 законотворчих ініціатив депутата експертиза не проводилась.

2 з 107 законотворчих ініціатив Юрія Дерев’янка теж не відповідають вимогам антикорупційного законодавства, щодо 32 законотворчих ініціатив експертиза не проводилась і у 73 законотворчих ініціативах корупціогенні фактори відсутні.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції не виявив корупціогенних факторів у законотворчих ініціативах Олександра Шевченка, Анатолія Диріва та Юрія Тимошенка.

Щодо 18 законотворчих ініціатив Олександра Шевченка висновки профільного комітету ВРУ позитивні, а щодо 18 експертиза не проводилась. Щодо Віктора Шевченка, то наразі його 8 зареєстрованих законотворчих ініціатив антикорупційну експертизу не проходили. 36 законотворчих ініціатив Анатолія Диріва отримали позитивні висновки Комітету, а щодо 52 законотворчих ініціатив експертиза не проводилась. Юрій Тимошенко отримав позитивні висновки Комітету з питань запобігання і протидії корупції щодо 42 законотворчих ініціатив, щодо 12 експертиза не проводилась, а щодо 1 законопроекту висновки комітету у вільному доступі відсутні.

08 11 corruption2

 
За коментарями звертайтеся:

Моніторинг парламенту|Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.