У Новоолексіївці на виборчій дільниці №230515 зник бюлетень. Про це з місця події повідомляє спостерігач ОПОРИ. Але вже під час підрахунку голосів бюлетень знайшовся.

При виїзному голосуванні за місцем перебування не був заповнений відривний талон і на виборчу дільницю повернули на один бюлетень менше.

Коли на дільницю повернулися члени комісії, які здійснювали організацію голосування за місцем перебування, то виявилось, що відривних талонів у них було 63, а бюлетенів - 62. Згідно з витягом зі списку виборців, за місцем перебування голосував 31 виборець, отже кількість контрольних талонів мала б складати 62. Спостерігачі склали акт та скаргу з цього приводу.

24 12 2017 Zaporizhzhia znyk buleten akt

24 12 2017 Zaporizhzhia znyk buleten akt 2

24 12 2017 Zaporizhzhia znyk buleten akt 3

24 12 2017 Zaporizhzhia znyk buleten skarga

Згідно зі частиною 7 статті 77 Закону України “Про місцеві вибори” голова дільничної виборчої комісії передає необхідну кількість виборчих бюлетенів для голосування членам дільничної виборчої комісії, які будуть видавати виборчі бюлетені виборцям у приміщенні для голосування та організовуватимуть голосування за місцем перебування виборців. Передання виборчих бюлетенів фіксується відомістю за формою, встановленою Центральною виборчою комісією. Зазначені члени комісії засвідчують отримання виборчих бюлетенів, проставляючи підпис у відомості, та забезпечують їх збереження і дотримання встановленого цим Законом порядку їх видачі виборцям. Жодного виборчого бюлетеня у сейфі залишатися не може.

Станом на 21:00 члени ДВК почали підрахунок голосів з маленької скриньки для голосування за місцем перебування. Так, у результаті підрахунку о 21:25 було виявлено бюлетень, який до цього вважався зниклим. Внаслідок фізичних властивостей бюлетень приклеївся до іншого бюлетня, через що їх порахували за один і зафіксували розбіжність між кількістю відривних талонів та бюлетнів.

Таким чином, кількість бюлетенів у скриньці для голосування за місцем перебування становить 32, що на один бюлетень перевищує кількість виборців, які відповідно до витягу зі списку виборців голосували за місцем перебування.

24 12 2017 Zaporizhzhia znajshovsia buleten akt 2 1

 

24 12 2017 Zaporizhzhia znajshovsia buleten akt 2 2

Відзначимо, у Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія». У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів звертайтеся – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)