У Запорізькій області на виборчій дільниці №230244 Благовіщенської ОТГ не вистачило пломб для опломбування виборчих скриньок. Із десяти необхідних пломб, які ТВК повинна була надати ДВК, було лише п’ять. Про це з місця події повідомляє спостерігач ОПОРИ.

Після зауваження спостерігача ОПОРИ, члени комісії склали акт та визнали скриньку №4 (переносну) недійсною.

Таким чином, члени комісії прийняли рішення запломбувати три великі скриньки – №1, №2, №3 по одній пломбі, одну переносну скриньку під №5 запломбували двома пломбами, а іншу переносну скриньку визнали недійсною.

Акт про неопломбування скриньки №4 та визнання її недійсною підписали секретар ДВК Яна Борисова та голова ДВК Юлія Савчук.

24.12.2017 Zaporizhzhia plomby

Відповідно до ч. 6 ст. 77 Закону України «Про місцеві вибори» голова дільничної виборчої комісії перед початком голосування надає для огляду членам дільничної виборчої комісії, особам, яким цим Законом надано право бути присутніми на засіданні дільничної виборчої комісії, всі наявні виборчі скриньки. Виборчі скриньки після огляду пломбуються або опечатуються печаткою дільничної виборчої комісії. У кожну виборчу скриньку, що використовується для голосування на виборчій дільниці, опускається контрольний лист, в якому зазначені номер виборчої дільниці, час його вкидання у виборчу скриньку, прізвища голови, заступника голови, секретаря та інших членів дільничної виборчої комісії, присутніх при цьому осіб, яким надано право бути присутніми на засіданні дільничної виборчої комісії відповідно до частини дев’ятої статті 27 цього Закону. Контрольний лист підписується зазначеними особами. Їх підписи засвідчуються печаткою цієї дільничної виборчої комісії. На контрольному листі може бути зазначено про відмову присутньої на засіданні виборчої комісії особи підписатися на контрольному листі. Після пломбування або опечатування останньої виборчої скриньки і вкидання до неї контрольного листа та встановлення стаціонарних (великих) виборчих скриньок на відведені для них місця приміщення для голосування вважається готовим до проведення голосування. Переносні (малі) виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування отворами для виборчих бюлетенів униз у полі зору членів виборчої комісії та інших осіб, присутніх у приміщенні для голосування під час голосування відповідно до вимог цього Закону.

Згідно з пунктом 4.2 Порядку виготовлення, обліку, використання та зберігання виборчих скриньок, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 28.10.2008 № 58 (із змінами) виборчі скриньки пломбуються двома пломбами перед початком голосування. Кожна дільнична комісія забезпечується не менше ніж трьома резервними пломбами.

Відзначимо, у Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія». У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів звертайтеся – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)