На виборчій дільниці №230385 у селищі Комишуваха Оріхівського району було виявлено невідповідність кількості бюлетенів з виборів Комишуваського селищного голови з кількістю виборців.

Як повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, у списку було зазначено 2237 виборців, стільки ж бюлетенів було замовлено в друкарні. Згодом при перерахуванні комісією було виявлено, що не вистачає 30 бюлетенів з виборів Комишуваського селищного голови. Тобто отримано з типографії 2207 виборчих бюлетенів.

За цим фактом комісія склала відповідний акт та протокол.

230385 1

Згідно з частиною 11 статті 75 ЗУ «Про місцеві вибори» у разі виявлення невідповідності підрахованої кількості виборчих бюлетенів та кількості, зазначеній у витягу з протоколу територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів, дільнична виборча комісія складає у двох примірниках акт про розбіжності за формою, затвердженою Центральною виборчою комісією, із зазначенням встановленої рішенням дільничної виборчої комісії причини розбіжності. Один примірник акта передається до територіальної виборчої комісії, а другий зберігається у дільничній виборчій комісії. За наявності зазначених розбіжностей кількістю виборчих бюлетенів, отриманих дільничною виборчою комісією, вважається кількість, встановлена на засіданні дільничної виборчої комісії та зафіксована в акті про розбіжності й в протоколі засідання комісії.

Нагадаємо, що у разі виявлення порушень виборчого процесу в день голосування можна звертатись за телефоном гарячої лінії:

044591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Дмитро Арабаджиєв,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Запорізькій області
тел. 0667404236
 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.