На виборчій дільниці № 230566 у селі Урожайне Токмацького району виникають постійні проблеми зі світлом.

За словами спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, на звернення голови комісії в РЕМ там відповіли, що аварійної ситуації в цьому не вбачають. На дільниці спостерігачі зафіксували присутність сільського голови. Після наголошення спостерігачами про неприпустимість перебування сторонньої особи на дільниці під час процедури голосування, він покинув дільницю.

Проблеми з електропостачанням мають системний характер і ставлять під загрозу проведення процедури голосування та підрахунку голосів на дільниці, зокрема в темний час доби.

Нагадаємо, що обов'язок належного матеріально-технічного забезпечення приміщення для голосування покладено відповідно до статті 73 Закону України «Про місцеві вибори» на органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що у разі виявлення порушень виборчого процесу в день голосування можна звертатись за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Дмитро Арабаджиєв,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Запорізькій області
тел. 0667404236

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.