Сільська виборча комісія продовжила свою роботу для встановлення результатів виборів в новоствореній Полянській сільській об`єднаній громаді Закарпаття після 10-годинної так званої технічної перерви. Наразі комісія встановлює підсумки голосування щодо депутатів сільської ради.

19 12 opora zakarpattia

Станом на 5 ранку, 19 грудня, до комісії надійшов останній протокол про підрахунок голосів виборців із села Плоске.

Відтак о 6 годині ранку комісія склала і оприлюднила протокол про підсумки голосування щодо виборів голови громади. Ним став чинний голова Полянської сільської ради Іван Дрогобецький. Його результат склав 2 752 голоси виборців сіл об`єднаної громади.

Наступним за результатом був Михайло Капустей з активом – 1 391 голоси виборців.

Всі інші кандидати набрали менше 60 голосів.

Загалом, явка виборців у громаді – єдиній на Закарпатті, де проводилися вибори, –  склала 78,5% (загальна кількість виборців – 5 556, з яких 4 363 взяли участь у голосуванні).

Наразі опрацьовуються протоколи з виборів депутатів, вже відомо про те, що в окрузі № 26 (село Родникова Гута) швидше за все буде повторне голосування щодо кандидатур Гнатковича Василя Васильовича та Кнапа Івана Петровича. Вони набрали по 70 голосів виборців. Обидва кандидати – самовисуванці, які обігнали в кількості голосів своїх конкурентів – висуванців від партій ВО «Батьківщина» та «Єдиний Центр».

За коментарями звертайтеся:
Володимир Феськов,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Закарпатській області
тел. +38 066 317 36 13

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.