Свалявська районна рада виділила гроші з районного бюджету Полянській сільській раді – на фінансування перших виборів Полянської об’єднаної громади. 16 листопада на засіданні позачергової сесії депутати прийняли відповідні зміни до районного бюджету.

rada 18 11

Проект рішення щодо фінансування виборів було оприлюднено ще 4 листопада на офіційному веб-порталі районної ради, а вже 10 листопада депутати зібрались в сесійному залі, щоб, серед іншого, проголосувати щодо змін до бюджету.

Втім, на тому засіданні рішення щодо виділення грошей на організацію виборів не прийнято через брак чотирьох голосів.

Як інформує спостерігач ОПОРИ, “за” проголосували лише 14 із 32 присутніх депутатів (загальний склад ради – 34 особи).

Масово утрималась під час голосування фракція “Єдиний Центр” (7 із 8), не голосували фракція “Опозиційного блоку», майже половина фракції «Батьківщини” та один позафракційний депутат, що потрапив до ради від «Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, – Василь Титинець. «Проти» голосував Петро Петьовка, член фракції Єдиного Центру.

Шість днів по тому – 16 листопада – Свалявська райрада знову зібралася на позачергову сесію. Цього разу депутати продемонстрували абсолютну одностайність – усі 28 присутніх обранців проголосували “за” проект рішення щодо змін до бюджету в контексті фінансування виборів до Полянської об’єднаної громади.

Таким чином, Полянська сільська рада отримала 172 тисячі гривень на проведення виборів. Цими грошима буде розпоряджатись виключно виборча комісія. Відтак, можна зробити висновок, вибори до Полянської об’єднаної громади забезпечені достатнім фінансуванням.

За коментарями звертайтеся:
Володимир Феськов,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Закарпатській області
тел. +38 066 317 36 13
(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.