На Житомирщині двоє виборців порвали бюлетені, ще один ходив з бюлетенями додому за окулярами.

У місті Овручі Житомирської області на ДВК №180709 (вул. Івана Франка, 33) виборець, отримавши бюлетені, порвав їх і повідомив, що ці вибори йому “зовсім не потрібні”.

На дільницю викликали поліцію, яка склала протокол про адміністративне правопорушення. Тест на вміст алкоголю показав, що виборець перебував у  стані алкогольного сп'яніння.

У селі Раківщина Овруцького району на ДВК №180778 (вул. 1-го Травня, 40/2)  виборець прийшов голосувати за 10 хв до закриття дільниці. Отримавши бюлетені, зайшов до кабінки для голосування, однак вийшов з бюлетенями в кишені та заявив, що не бажає кидати їх до скриньки. Члени комісії пояснили чоловікові, що це обов'язково робити. У відповідь виборець порвав бюлетені, однак захотів кинути їх у скриньку, та йому завадили члени комісії. У ДВК повідомили, що не буде враховувати ці бюлетені.

На ДВК № 180710 (вул. Князя Олега, 11) виборець, отримавши бюлетені для голосування за кандидатів у депутати та голову, пішов до кабінки. Але коли вийшов з неї - не вкинув бюлетені в скриньку для голосування, а вийшов за межі дільниці. Повернувшись до ДВК через деякий час, пояснив, що забув дома окуляри і вертався по них. Члени виборчої комісії не дозволили чоловікові вкинути бюлетені в скриньку і вирішили не враховувати їх, адже факт голосування в приміщенні ДВК не був зафіксований.

На дільницю викликали поліцію, щоб зафіксувати інцидент.

Громадянська мережа ОПОРА зазначає, що такі дії можуть бути кваліфіковані за частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України: “Надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років”.

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області пояснює: “Відповідно до частини 14 статті 77 Закону “Про місцеві вибори”, якщо виборець має фізичні вади, то він має право з відома голови комісії, чи члена комісії доручити заповнення бюлетеня іншій особі, крім члена виборчої комісії, кандидата, уповноваженої особи місцевої організації партії, довіреної особи кандидата, офіційного спостерігача”.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт|Фейсбук|Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.