У Житомирській області станом на 13:00 майже всі 22 ТВК прийняли виборчу документацію від ДВК. Лише Олевська ТВК через незначні розбіжності в цифрах відправила на складання уточнених протоколів дві ДВК. Наразі Олевська ТВК не працює. Як пояснили у комісії представникам ОПОРИ, вони усю ніч працювали і зараз розійшлись відпочити, а коли ДВК складуть уточнені протоколи, їх приймуть.

Будь-яких проблем із встановленням результатів виборів не зафіксовано.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що у ч. 2 ст. 83 Закону України «Про місцеві вибори» зазначено, що засідання територіальної виборчої комісії починається з моменту закінчення голосування і продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування. На цей час члени територіальної виборчої комісії не можуть залучатися до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії. Таке засідання територіальної виборчої комісії оформляється протоколом безперервного засідання, який підписується головою або головуючим на засіданні, а також секретарем виборчої комісії або членом виборчої комісії, який виконував на зазначеному засіданні обов’язки секретаря. До протоколу додаються (за наявності) окремі думки членів виборчої комісії, які брали участь у засіданні і не згодні з прийнятим територіальною виборчою комісією рішенням. Відповідно до ст. 157 Кримінального кодексу України, ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

За коментарями звертайтеся:
Оксана Данильченко,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області
Тел. 096 7139129,

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.