Напередодні виборів спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Донеччині вирішили проаналізувати склад дільничних виборчих комісій, які вже цієї неділі проводитимуть перші вибори в двох об`єднаних територіальних громадах регіону.

Загалом на усіх п`яти дільницях працює 79 осіб. 23% з членів ДВК зареєстровані від політичних партій, а 78% – жінки. До Званівської сільської ОТГ відноситься три дільничні виборчі комісії (№140060, №140055, №140059), а депутатів та голову Андріївської сільської ОТГ обиратимуть на двох дільницях (№140460 та №140462).

ДВК №140060 (с. Переїздне Бахмутського району) складається з 10 членів комісії (6 жінок та 4 чоловіки). В основному, вони зареєстровані від кандидатів у депутати, або на посаду голови сільської ради, але одна людина зареєстрована від партії «Наш край». Керівний склад комісії складають 2 жінки та 1 чоловік від «БПП «Солідарність», Радикальної партії та ВО «Батьківщина».

Серед 13 членів ДВК №140055 (с. Верхньо'кaмянське Бахмутського району) 11 жінок та 2 чоловіки. У більшості, члени комісії були зареєстровані від кандидатів у депутати та  кандидатів на посаду голови сільської ради, але є дві особи зареєстровані від ВО «Батьківщина» та «БПП «Солідарність». Керівниками комісії є 1 чоловік та 2 жінки від партії «Народний фронт» та двох кандидатів у депутати.

У ДВК №140059 (с. Званівка Бахмутського району) 13 членів комісії (6 жінок та 7 чоловіків). Двоє членів комісії зареєстровані від партій «Народний фронт» та «БПП «Солідарність», а всі інші члени комісії були зареєстровані від кандидатів у депутати, або від кандидатів на посаду голови сільської ради. Керівниками комісії стали три жінки від кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського голови та Радикальної партії.

ДВК №140460 (с. Андріївка Слов’янського району) налічує 13 членкинь. Одна жінка зареєстрована від партії «Народний фронт», решта її колежанок - від кандидатів у депутати, або кандидатів на посаду голови Андріївської сільської ради. Три керівниці дільничної комісії зареєстровані від ВО «Батьківщина», Радикальної партії та «БПП «Солідарність».

ДВК №140462 (с. Сергіївка Слов’янського району) складається з 15 членів комісії (13 жінок та 2 чоловіки), які зареєстровані від кандидатів у депутати, або кандидатів на посаду голови Андріївської сільської ради. Керівний склад комісії становлять три жінки від партій «БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Народний фронт».

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

ДовідковоГромадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.