На одній з дільниць у Миколаївці на Донеччині зафіксовано недостатню кількість скриньок для голосування. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА та Донецької обласної організації «Комітет виборців України».

Так, у ДВК №141234, що в Миколаївці Слов’янського району, було виставлено лише 3 з 6 скриньок для голосування. Після зауваження громадських спостерігачів комісія виставила ще одну скриньку, проте дві так і лишились стояти осторонь.

Donechchyna nedostatnya kilkist skryniok dlya golosuvannya

Donechchyna nevykorystani skrynky dlya golosuvannya

Також згідно з ч. 3 ст. 76 ЗУ, кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Нагадаємо, громадські спостерігачі провадять спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах в Донецькій області. Закликаємо мешканців Донеччини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

У Донецькій області, в рамках цієї кампанії спостереження, працює Донецька обласна організація «Комітет виборців України» як частина команди Громадського холдингу «Група впливу». Спостерігачі на Донеччині здійснюють спостереження за процесом перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в Іллінівській сільській громаді Костянтинівського району, Соледарській міській громаді Бахмутського району, Миколаївській міській громаді Слов’янського району. Всі вони відбудуться 18 грудня.