Начальник поліції Донецької області своїм розпорядженням посилив охорону громадського порядку в районах, де сьогодні відбуваються вибори. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували техніку спецзагонів поліції, яка курсує вулицями населених пунктів.

У Миколаївці Слов'янського району, Соледарі Бахмутського району та Іллінівці Костянтинівського району, де сьогодні відбуваються перші вибори в об’єднаних територіальних громадах, вулицями курсують посилені загони поліції для охорони громадського порядку. Правоохоронці одягнені у військову форму, мають зброю, а деякі з них пересуваються населеними пунктами за допомогою броньованої техніки.

Donechchyna speczagony policii

В ексклюзивному коментарі прес-секретарю громадського спостереження в Донецькій області, начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін розповів про основні завдання та напрямки роботи спецпризначенців у день голосування. «Задля забезпечення правопорядку під час виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах в Миколаївці Слов'янського району, Соледарі Бахмутського району та Іллінівці Костянтинівського району особовий склад зазначених територіальних підрозділів був переведений мною на посилений варіант несення служби. З Маріуполя в ці населені пункти відряджений підрозділ спецпризначення поліції Донеччини у кількості 40 осіб. Їх основним завданням є охорона громадського порядку і недопущення будь-яких спроб дестабілізації ситуації. Вони здійснюють охорону порядку на вулицях міст, на блокпостах перевіряють машини на наявність вибухових речовин або зброї – роблять все, аби попередити будь-які провокації», - зазначив Аброськін.

Нагадаємо, громадські спостерігачі провадять спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах в Донецькій області. Закликаємо мешканців Донеччини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

У Донецькій області, в рамках цієї кампанії спостереження, працює Донецька обласна організація «Комітет виборців України» як частина команди Громадського холдингу «Група впливу». Спостерігачі на Донеччині здійснюють спостереження за процесом перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в Іллінівській сільській громаді Костянтинівського району, Соледарській міській громаді Бахмутського району, Миколаївській міській громаді Слов’янського району. Всі вони відбудуться 18 грудня.