На Дніпропетровщині у суботу, 23 грудня, вночі у Девладівській об’єднаній територіальній громаді було розповсюджено випуск районної газети "Вісті Софіївщини" з інформацією проти кандидатки на посаду голови ОТГ Олени Неліпи, яка містить ознаки «чорного піару».

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, з 02:00 до 06:00 випуск газети розповсюджено по селах громади біля дворів, на перехрестях, зупинках, поряд з магазинами.

Dnipro chornyy piar

Як зазначила головна редакторка газети "Вісті Софіївщини" Віра Ковальова, номер газети сфальшований: розмір друкованого листа газети більший від стандартного, перша сторінка газети використана під «чорний піар» проти чинної голови та кандидатки Олени Неліпи, а інші сторінки передруковані з №99 випуску газети. За даним фактом до поліції була подана заява, а також скарга до районного суду.

Відзначимо, що відповідно дочастини 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію.

Крім того, напередодні, 22 грудня, кандидатка Олена Неліпа повідомила спостерігачам ОПОРИ, що виявила у Девладівській ОТГ групу агітаторів на машинах, які роздавали мешканцям приватного сектору пакети з агітаційними матеріалами за кандидатку на посаду сільського голови Дарії Федорченко та однією-двома лампочками. Члени ТВК у коментарі спостерігачу ОПОРИ підтвердили, що також, як виборці, отримали такі пакети. Разом з тим, як повідомила голова ТВК Наталя Баранова, примірники агітаційних матеріалів до комісії надано не було, як того вимагає частина 3 статті 56 ЗУ «Про місцеві вибори». Також відсутня інформація щодо відкриття виборчого фонду кандидаткою.  

dnipro lampy

До поліції було направлено відповідну заяву та надано пакет з агітацією у якості доказу. 

 
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)