Про комфортне і, водночас, економне життя та про способи збереження природних ресурсів говорили цього тижня з павлоградськими підлітками. У середу, 22 березня, для учнів сьомих класів Павлоградського навчально-виховного комплексу № 2 активісти Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційну зустріч присвячену альтернативним джерелам енергії.

«Альтернативна енергетика – це не нове поняття в сучасному світі. Для школярів такі терміни здаються далекими і непотрібними. Тому ми проводимо просвітницькі кампанії, щоб показати цінність та користь ресурсів на побутовому рівні», – пояснили представники ОПОРИ.

Підлітки дізнались, що енергію сонця можна використовувати у багатьох напрямках. Наприклад, вдома його промені можуть стати відмінним джерелом тепла і світла. Для цього з вікон варто в день прибрати зайві прикраси, посунути штори чи відкрити жалюзі, аби забезпечити вільний доступ сонця. Це дозволить підняти температуру приміщення, забезпечить природним світлом – а отже, допоможе заощадити електрику та опалення.

Сонячні промені також відмінне джерело електрики. У світі давно будують та використовують сонячні колектори, а в побуті будь-який школяр може користуватись технічними приладами, які живляться від сонячної енергії.

23 01 17 05

Дітям було цікаво дізнатися, що на території України ще понад 100 років тому люди використовували силу вітру. Достатньо пригадати вітряки, за допомогою яких млин молов зерно. Проте технічний прогрес витіснив цей екологічний спосіб видобутку енергії.

Під час заходу опорівці презентували учням тематичні мультфільми, які навчають ресурсозбереженню.

Для колективу закладу активісти передали плакати з порадами енергоощадності у побуті, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.