Цього тижня у Кривому Розі відбувся конкурс дитячих художніх робіт, присвячених темі енергозбереження.

15 березня у криворізькій загальноосвітній школі № 52 активісти Громадянської мережі ОПОРА спільно з викладачами закладу організували для учнів молодших класів інформаційну зустріч «Енергозбереження – це важливо». Вже не вперше волонтери завітали до малюків з метою розповісти їм про способи енергоощадності.

Минулого разу дітлахи дізнались, як економити електрику та воду. Тоді ж від ОПОРівців вони отримали творче завдання. Цього разу діти прийшли на зустріч з малюнками, у яких зобразили своє вміння берегти ресурси.

«Визначити переможців було дуже важко, адже діти так віддано взялись за справу, що своїми ідеями здивували не лише своїх вчителів, а й нас, досвідчених експертів з енергозбереження», – коментуючи захід, зазначив місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Після довгих було обрано три малюнки. Найкращою стала робота Микити Задорожнього, учня 3-А класу.

Усі переможці отримали еко-призи, а також інформаційні плакати з порадами енергозбереження у побуті, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Підсумовуючи зустріч, він нагадав дітям про безкоштовні та природні джерела світла, електрики та тепла. Він звернув увагу малечі на користь, яку ми отримуємо від звичайних сонячних променів та вітру. Адже такі альтернативні види енергії – не лише доступні, а й екологічно чисті.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА2

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.