У п’ятницю, 24 лютого, у криворізькій загальноосвітній школі № 52 за сприяння адміністрації закладу активісти Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційну зустріч, присвячену перспективам енергоощадності.

Під час заходу, який проводився для учнів молодих класів, волонтери розказали дітям про шкідливий вплив нераціонального споживання енергетичних ресурсів. За допомогою мультиплікаційного фільму «Добре світло» ОПОРівці продемонстрували зв’язок між лампами розжарювання та глобальним потеплінням на планеті.

Схвильовані такою інформацією, школярі навипередки ділились відомими їм способами збереження електрики. Деякі розповіли, що в їхніх оселях вже встановлені енергозберігаючі лампи.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА порадив дітлахам гріти у чайнику тільки необхідну кількість води і регулярно видаляти накип, щоб споживалося менше енергії. Не бажано тримати побутові прилади у режимі сну, адже при цьому також витрачається електрика.

Протягом уроку маленькі школярі брали активну участь в обговоренні зовсім недитячих проблем комунально-енергетичного світу. Вражені новими відкриттями, вони обіцяли навчити власних батьків простим, але таким важливим заходам енергоощадності.

Зауважимо, що дирекція закладу та весь педагогічний колектив протягом останніх декількох років спрямовує зусилля на підвищення рівня енергоефективності в будівлі школи. Зокрема, вчитель початкових класів Надія Таранчук продемонструвала громадським активістам встановлені енергозберігаючі вікна, а також тепловідбиваючі екрани, розміщені між радіаторами та стінами.

«Залучити до енергоощадних звичок молоде покоління легше, аніж дорослих. І сьогоднішній захід вкотре це підтвердив», – зазначив координатор.

На останок волонтери передали колективу школи інформаційні плакати з порадами енергозбереження у побуті, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.