У вівторок, 24 січня, представники Громадянської мережі ОПОРИ провели інформаційну зустріч зі старшокласниками загальноосвітньої школи №15 міста Павлограду на тему «Вплив енергоспоживання на оточуюче середовище».

Зустріч відбулася у форматі уроку-бесіди. Увага підлітків зосередилася на шкідливих викидах парникових газів, що спричинені надмірним споживанням електроенергії, використанням ламп розжарювання, знищенням лісів. Мова йшла також про обмежену кількість прісної води на планеті та її дорогу фільтрацію.

Оскільки основною причиною забруднення навколишнього середовища та атмосфери Землі є безпосередня людська діяльність, представники ОПОРИ акцентували на тому, що відповідальне ставлення до ресурсів зможе зберегти кліматичні норми на багато століть вперед.

Учасники дізналися також про важливість раціонального енергоспоживання та про приклади заощадження ресурсів у побуті. Учні з цікавістю обговорювали ідеї економії комунальних благ та розповіли про власний досвід енергозбереження. Частина молоді вже розуміється на енергоефективному побутовому обладнанні, не залишає комп’ютерну техніку у режимі сну, вчасно вимикає зарядні пристрої та кімнатне освітлення.

25 01 17 02

Важливий аспект у запобіганні марнотратства – використання джерел альтернативної енергії. Найдоступнішим із них для пересічного споживача є сонячне випромінювання.

Коментуючи захід, вчитель Олександра Тарасенко зазначила: «Питання енергозбереження та екологічні проблеми – це щільно пов’язані теми. І якщо їх глибше вивчати, то можна знайти  та використовувати ефективні способи заощадження ресурсів. Тому потрібно продовжувати просвітницьку роботу як серед дорослих, так і серед молоді».

Для набуття практичних навичок представники ОПОРИ передали колективу школи інформаційні плакати з порадами енергоощадності у побуті, розроблені Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.