Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, що на ранковому засіданні ДВК №120036 (селище Васильківка Дніпропетровської області) комісія не внесла кількість виборчих бюлетенів до протоколів про підрахунок голосів виборців.

Спостерігачі склали акт про порушення. Порушення було усунуте.

Крім того, виявилось, що під час прийому бюлетенів дільнична комісія при перерахунку бюлетенів встановила, що кількість бюлетенів з голосування за кандидатів на посаду селищного голови на 200 більша, ніж вказано в акті ТВК. Комісія склала акт про розбіжність (загальна фактична кількість – 2221 бюлетень).

ОПОРА нагадує, що згідно ч. 4 ст. 77 Закону України «Про місцеві вибори» «дільнична виборча комісія не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить засідання, під час якого відкривається сейф (металева шафа, кімната) з виборчими бюлетенями. Голова дільничної виборчої комісії на підставі витягу з протоколу кожної територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів дільничній виборчій комісії оголошує кількість виборчих бюлетенів для голосування з кожних місцевих виборів та окремо по кожному виборчому округу, в яких проводиться голосування на виборчій дільниці, отриманих дільничною виборчою комісією. Ці відомості заносяться до відповідних протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці».

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.